Achtergrond

Na mijn studie medische biologie/biomedische wetenschappen ben ik, als projectleider, 17 jaar intensief betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Nu houd ik me bezig met dat wat me nauwer aan het hart ligt: preventie en de invloed van leefstijl op je gezondheid. Mijn studie en de ervaring die ik in mijn vorige banen heb opgedaan, kan ik hierbij goed gebruiken.

Daarnaast ben ik opgeleid tot gecertificeerd mindfulness trainer.

Drijfveer

Van jongs af aan ben ik intensief bezig geweest met sporten. In mijn jeugd heb ik op nationaal niveau getennist, dus sport was een groot onderdeel van mijn leven. Toch koos ik ervoor om hier niet mee door te gaan, maar me te richten op mijn studie.

Eenmaal aan het werk binnen klinisch onderzoek, ben ik me in mijn vrije tijd steeds meer gaan verdiepen in de combinatie van voeding, beweging en mentale training.  En dan met name de invloed daarvan op je gezondheid. Mijn interesse ligt bij leefstijl in relatie tot chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en type II diabetes. Deze aandoeningen en mentale klachten nemen steeds meer toe. En helaas bestaat de behandeling overwegend uit symptoombestrijding. Het is mijn persoonlijke drijfveer om meer aandacht te vragen en uitleg te geven over welke impact leefstijl op je gezondheid heeft. En welke stappen tot verandering je hier zelf in kunt nemen.

Ik geef trainingen en workshops aan zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast bied ik de mogelijkheid tot persoonlijk advies en begeleiding.

Verder organiseer ik trainingen op het gebied van mindfulness trainingen.

Ook in de sport ben ik inmiddels weer actief. En geef ik via 2Mynds mentale trainingen en workshops aan sporters, ouders van sporters en coaches.

Liane Bax

Liane Bax

“Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek” (Barack Obama)